ساخت گلدسته در استان فارس
ساخت گلدسته در استان فارس
پروژه ی ساخت گلدسته در استان فارس توسط گنبد سازی لطیفی تکمیل شده است. این دو گلدسته ی تک موذنه که از جنس استیل طلایی هستند و از پیش ساخته شده اند و آماده ی نصب در محل بوده اند در لامرد استان فارس احداث شده اند. لامِرد یکی از شهرهای استان فارس است. این شهر مرکز شهرستان لامرد میباشد و در جنوب استان فارس واقع شدهاست. شهرستان لامرد با مساحت ۳۹۳۲ کیلومتـرمربع درفاصله ۴۴۶ کیلومتری از مـرکز استان در جنوبـی ترین نقطه استان فارس و همجوار با دو استان هرمزگان و بوشهر واقع شده است. از شمال با شهرستان لارستان از جنوب و شرق با استان هرمزگان، از جنوب غرب با شهرستان مهر و استان بوشهر همسایه می باشد.
ساخت گنبد و گلدسته فلزی
علل پیدایش گنبد و گلدسته آلومینیوم و استیل ( گنبد و گلدسته فلزی):
با توجه به نیاز به وجود مساجد در تمام نقاط کشور و با توجه به اینکه کاشی در برخی از شرایط آب و هوایی و جوی استحکام کافی را نداشت و دچار ترک خوردگی و ریزش می شد و همچنین وزن گنبد کاشی بسیار بالا بوده و بسیاری از سازه ها تحمل همچنین باری را نداشتند ، گنبد فلزی برای اولین بار ساخته شد ، زیرا هم از نظر وزنی بسیار کمتر بوده و هم در صورت اجرای صحیح مقاوت ببیشتری در برابر سرما و گرما دارد.
مهمترین نکات در نحوه ی اجرای اصولی گنبد فلزی:
طراحی دقیق از نظر معماری و همچنین طراحی برای آب و هوای مناسب هر منطقه ،و درست و اصولی کمال ها ، فواصل یک اندازه داشتن آن ها ، خم بین دو ورق با دستگاه پرس برک که باعث افزایش مقاوت و طول عمر چند برابری ورق می شود ، کشیدن ورق ها با دستگاه در زمان نصب برای اتصال بهتر ورق به شاسی کشی ، همچنین نوع ورق و شاسی کشی ورق بر روی قیمت و کیفیت گنبد تاثیر می گذارد.
گنبد استیل: گنبد های استیل متداول در کشور معمولا استیل طلایی و یا نقره ایی می باشند.
انواع استیل برای ساخت گنبد و گلدسته : استیل از نظر نوع انواع مختلفی در کشور دارد ، نمونه های رایج انواع استیل طلایی بالغ بر ۳۸ نمونه و استیل سفید بالغ بر ۲۶ نمونه می باشد.
گنبد آلومینیوم: گنبد های از جنس آلومینیوم در کشور معمولا طلایی ، سبز و یا سفید هستند. عدم زنگ زدگی و سبکی از مزایای آلومینیوم می باشد.در گنبد فلزی مهم تر از نوع ورق نحوه ی اجرای گنبد می باشد.
مساجد مهم استان فارس
مسجد جامع داراب
این مسجد جامع تنها مسجد جامع چهار منارهای جهان و یکی از چهار بنای شاخص شهر داراب است.
مسجد جامع داراب از جاهای دیدنی داراب و قدیمیترین بنای شهر فعلی است که دارای چهار برج تنومند و یازده ضلعی متساویالاضلاع است. روی برجها با آجر خانهبندی و روی آنها با خط کوفی آیات قران نگاشته شده است. بر روی این خانهبندیهای مربع شكل نخستين آيات سوره آيهالكرسی و نيز عبارات لااله الاالله، محمد رسول الله به خط كوفی نگاشته شده است. همچنين به كرات نام علی (ع) بر روی اين منارهها نگاشته شده است. فضای بزرگ حیاط مسجد پوشیده از درختان تنومند خرما، پرتقال و نارنج است. در گوشه ديگر حياط نيز دو سنگ آسياب وجود دارد كه در دهههای گذشته برای كوبيدن ساروج از آن استفاده میشده است.بنای اصلی مسجد بهصورت مکعب مستطیل قرار گرفته که در زوایای چهارگانه آن چهار مناره دیده میشود. بزرگترین بخش بنا، شبستان مرکزی آن است که درسمت شمال و جنوب آن دو ایوان سراسری پهن و در سمت غرب آن دو ایوان کمپهنا با سقف کوتاه قرار گرفته است که این ایوانها به وسیله چندین دهلیز کوچک و بزرگ به فضای بیرونی مسجد وصل میشوند. در منارههای مسجد چندین سنگ نبشته بوده که هماکنون تنها یکی که مربوط به معافیت مالیاتی تجار داراب در دوره قاجاریه بوده، باقیمانده است.
مسجد جامع عتیق
مسجد جامع عتیق، یکی از مهمترین مساجد مسلمانان وکهنترین مسجد شیراز است که به آن مسجد جمعه، مسجد آدینه و مسجد جامع نیز میگویند.این مسجد در شرق حرم شاهچراغ(ع) قرار دارد. مسجد جامع عتیق در دوره ۲۰۰ ساله سلطنت عمرو لیث صفاری در سال ۲۸۱ هجري قمري ساخته شده است.
این مسجد دارای شش در ورودی و خروجی است. در ورودی ضلع شمالی به دروازه امام معروف است و کتیبه بالای آن در دوران صفوی در سال ۱۰۳۱ هجري قمري به خط علی جوهری نگاشته شده است.از اثار تاریخی شیراز می توان مسجد جامع عتیق را نام برد.
کلمات کلیدی:
ساخت انواع گنبد و گلدسته
گنبد و گلدسته فلزی
گنبد و گلدسته سازی لطیفی
ساخت گلدسته در لامرد
ساخت گنبد و گلدسته در استان فارس
دیدگاهتان را بنویسید